hihi

Anders hade lite problem med för tidig utlösning och uppsökte en doktor för att komma till rätta med problemet,

- Det är inget som du behöver skämmas för. Sa doktorn.

- Jag har haft många patienter före dig som haft samma problem. Jag brukar säga åt mina patienter att så fort de känner att något är på väg att hända innan det är dags, så ska de göra något som får dem att komma av sig. Eller bli skrämda, kanske man ska säga.Anders tyckte att det lät som ganska fiffigt sätt så på vägen hem stannade han vid en vapenaffär och köpte en startpistol som kunde uppfylla hans önskemål. När han kom hem låg redan frun i sängen utan en tråd på kroppen. Anders tyckte att han lika gärna kunde testa med en gång. Han klädde av sig och kröp ner till kära hustrun och började gosa. Pistolen smög han in under kudden. Efter fem minuter i en 69 kände Anders att nu var det nåt på gång så han tog fram pistolen och brände av ett skott. Nästa dag satt Anders åter i doktorns väntrum. När han väl kom in till doktorn sa han,- Rådet du gav mig var alldeles åt helvete!- Vad hände? Undrade doktorn.

- Jo,visst skrämde jag mig så att det inte gick för tidigt.

- Men det var väl bra?

- Nä för frugan sket mig rakt i ansiktet, bet av mig ollonet och ur garderoben hoppade brevbäraren fram och skrek, "Skjut mig inte! Skjut mig inte!"

24+3
inga fötter i sikte här inte....


TUL 1

Idag har vi varit på tillväxtultraljud 1. Nästa är om en månad...
Allt såg bra ut och de var lika stora som enlingar brukar vara i denna veckan.
Såg ut att vara två tjejer men han ville inte svära på det då de låg på sidan och det var lite svårt att se..
Jag lämnade urinprov å blodtrycket togs också. Jätte bra där med :) ( ingen havandeskapsförgiftning på g än iaf :D )
Under tiden jag låg på rygg på den hårda britsen å gjorde ulraljudet blev jag yr, illamående och började kallsvettas å var på väg att svimma... Inte så bra att ligga på rygg... blodflödet täpps till lite granna.. har känt det lite så hemma med när jag legat på rygg men då byter jag ju ställning med en gång, har aldrig låtit det gå så långt,... det var läskigt faktiskt.. Men så fort jag satte mig upp  å andades å blodet kunde rinna runt som det ville så blev det bättre..

Tvilling 1 låg med rumpan ner å tvilling två låg på tvären längs revbenen... Men de flyttar ju runt sig hela tiden så föhoppningsvis ska de inte ligga så till förlossningen (då blir det kejsarsnitt..)

NU ska jag lägga mig i soffan och vila lite. Å titta på shaun verkar det som... 


Bra Jul !

Vi här inne i skogen har haft en jättebra jul.

23:e December

Jag å Emma började  genom att åka hem till Roger å Cissi (gudföräldrarna) å Ellioth där vi fikade å bytte julklappar. Emma fick en Skrållandocka och en söt liten tomte...
Sen åkte vi till min mamma å pappa där Emma fick mera julklappar, även jag som inte skulle ha några:)
Emma fick en sackosäck med barbapappa på, ett spel, en cd saga å sängkläder med babapappa å hello kitty på.
Ett memory spel av min mormor fick hon med, å jag fick tallrikar som behöver bytas då jag redan har vääldigt många sådana... Av mamma å pappa fick jag ett presentkort på ikea..

24:e December

Julafton började vi med att öppna varsin paket, En morgonrock till mig å en till Patrik, nallepuh-spelgrej till Emma.
Sen skulle Patrik tända i brasan så han fick öppna en paket till som innehöll saker till brasan : spade, tång sopborste...

Sen klädde vi på oss och gick ut i snön, Emma fick åka pulka å det var jätteroligt. Vi gick ner till Bengt å Gunilla å önskade dem en godjul å lämnade ett julkort, å en chokladask till Bengt som är så snäll och hämtar tidningen till oss varje dag.

Sen gick vi hem å städade det lilla som var kvar å gjorde mera julgodis. Rikad kom upp å gjorde en snögubbe med Patrik sen fikade vi lite å sen åkte Rikard hem för att packa till sin norrlandsresa.

Sen var det Kalle Anka på tvn å när det närmade sig slutet så började gästerna för kvällen droppa in.
Rkard, Ulla, Bosse, Maggan å Björn.

Jag å Patrik började på att värma å plocka fram maten. Sen kom äntligen våran Michaela som fick fira jul med oss i år, å då var det dax att hugga in på maten.

När maten å disken var avklarad så kom tomten. Han började med att smyga runt i trädgården å kom sedan in med massor av paket...

Emma fick allt möjligt blandat, kläder å leksaker, bilar dockor lera kritor gitarr lego dockvagn .

Sen kom Bengt å Gunilla hit lagom till kaffet å ris ala maltan.

Emma somnade som en stock när kvällen var avslutad.
Jag å Patrik med för den delen.

25:e December

Michaela kom hit efter att ha jobbat i ett par timmar å vi åt frukost ihop, Sen kom vi på att NetonNet, onoff å mediamarkt hade öppet så vi åkte till göteborg å köpte en systemkamera, väska, förstärkare å väggfäste till tvn. Tack älskling  ! !
Michaela som fått pengar i julklapp köpte sig en värsting systemkamera med :)
Emma slog på stort å ville ha en liten julmust... hihi


26:e December

Var vi på kakkalas hos min farmor där åt vi många goda kakor å fick julklappar även där..
Emma, Agnes å Hugo bytte plus att vi fick julklappar av farmor å Agnes å Hugo även av mormor, så det blev många julklappar där med....Så Tack alla som gjorde våran helg till en väldigt bra helg ! ! !
Ett särskilt tack till tomten som var så snäll och rolig.
Å till Michaela som hjälpte till att göra det ännu roligare för Emma, å som självklart förgyllde hela julen genom sin efterlängtade närvaro :)
     

     

     


just nu


Bilder

Emma fick skumbad häromdan.
Riktigt skumbad.. inte såntdär låtstas som vi har haft innan där det bara blir lite bubblor...Å vi pyntade granen igår, Det måste vara kulor längst ner också....


Å lite högre upp..


Emmas 11 fullknökade paktet som inhandlades på kungsmässan igår på dan.Våran fina dörrkrans som vi fick av farmor å farfar på lucia när vi var hos deras granne (mamma å pappa)
å högg gran, drack glögg, grillade korv å myste.

.
Vecka 24: 19 dec - 25 dec 2009

 

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 

Text å bild hämtat från www.familjeliv.se


18 December


Hos Barnmorskan

Japps idag har jag och Emma varit hos min kära barnmorska Eva.
Är i vecka 22+4 idag
Vi började med stick i fingret å såg att blodsockret var som det skulle å blodtrycket med, men INTE järnvärdet. Det var visst bara 112 ! Tydligen väldigt lågt. Har lixom inte blivit av att jag har börjat med tabletterna som jag skulle i vecka 20... hon sa det när jag var i vecka 8 på inskrivningen tror jag, å det é ju längesen.... Lovade nu att ta 1 varannan dag i en vecka och sen 1 varje dag... Ska köpa imorgon.. Hade inte pengar med mig till stan idag.
Sen får jag väl börja dricka Emmas lactulos också, mycket järn é bra för kroppen men inte för magen, eller tarmarna som kommer efter magen....

Sen gick vi in i andra rummet där vi lyssnade på bebisarnas hjärtan, å för skojs skull så mätte vi SF- måttet med, det var på 27 tror jag iaf samma som när jag var i vecka 29+2 med Emma, å nu låg twinsen ändå på varsin sida av magen... blir ju typ dubbelt så stor när de väljer att ligga lite omlott eller på varandra.... Ena barnet (som låg närmast revbenen idag) hade 154  å den andra hade 142. Emma tyckte det lät häftigt, men gick inte med på att det var några bebisar i min mage... de ligger i hennes säger hon  :)

Sen gjorde vi blodgrupperingen också, å jag har inga bra blodådror i armvecken så det brukar få bli på handen om ngn vill ha blod av mig.... Å det gjorde ganska ont kan jag ju säga... Jag låg på britsen å bet ihop när Eva fixade röret med blod å Emma stg brevid henne å sa "ååhhh" hon vart väldigt faschinerad. 
Å som det altd brukar vara hos läkare så fick jag beröm för att jag var så duktig :)   
Men allvarlig, vad hjälper det att skrika i högansky? Inte tycker jag det gör mindre ont för det.. Nä bit ihop istället för bryt ihop é mitt motto !  Får se om jag fortfarande går efter det när dem två ska ut.... Men det ska väl inte bli så mycket värre än att föda en kan jag tro :) 

Underbart !

Underbart att vakna till detta :


Jag älskar snö ! !

Sneak a peak

En liten sneak a peak på tomtenissan som kommer att lussa på dagis imorgon..
Idag dock kommer en liten tärna till sin mormor å hugger en gran å dricker glögg :)Belysning !

Idag har Patrik satt upp utebelysning här :)

En slinga i en gran på baksidan....


å på Framsidan :UNDERBART ! ! Precis som jag vill ha det :)

<3 Tack så mycket älskling !  <3


Idag var vi inne i stan en sväng å köpte en tomteklänning till Emma , en sväng på Hajen å köpte nästan allt som behövs till julafton...
En sväng på fyndmagasinet där vi konstaterade att vi inte tycker att det är riktigt klokt att en dockvagn ska kosta 700kr ! å då var det ändå rea... Vi köpte iaf en tomteluva där (29,90).
Sen stannade vi på Karlssons på vägen hem och köpte ljusslingorna. Såg även samma tomteluva på karlssons (39.90)

När vi kom hem började Patrik fixa med Ljuset och jag å Emma gjorde färdigt vårat pepparkakshus...
(som för övrigt hade sugit åt sig massa fukt när det har stått brevid spisen 1 vecka... Taket håll på att trilla in å "limmet" hade smält lite...)
Fick mammas överblivna kristyr när jag hämtade Emma där som hade varit där från dagis tills vi var färdiga i stan. Tack så mycket Mamma för hämtningen å passningen.

I vårat p-hus bor det små färgbleka skumtomtar !   :)

Hos frisören !

 

 


Hon ser lite sammanbiten ut. Men hon var jätteduktig på att sitta stilla.
Det blev jättebra tycker jag men 300:-   nja... provar ett nytt ställe nästa gång tror jag...